https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияЖелязков след избирането му за шеф на НС: Предизборната кампания приключи днес

Желязков след избирането му за шеф на НС: Предизборната кампания приключи днес

Очакванията ми са да заработи парламентът. Мисля, че с днешното гласуване и избор на председател приключи предизборната кампания. Дано не влезем в нова предизборна риторика. Това заяви пред медии в парламента новоизбраният председател на 49-ото Народно събрание Росен Желязков от ГЕРБ-СДС, предаде репортер на Novini.bg

„От една страна е важно, че се отпушва политическият процес и че започва конституционната процедура, което е важно, защото без избран председател и без формирани парламентарни групи парламентът не може да се разпусне, дори да иска. Надявам се разговорите между политическите сили да бъде конструктивен, защото обществото очаква стабилност, сигурност и справедливост и ние му го дължим“, добави той.

По думите му първите законопроекти, които ще разгледа Народното събрание, са за домашното насилие, КПКОНПИ, НПК и законопроектите, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост. Изрази очакване, че по тях няма да има тежки политически дискусии и препирни, защото „очакванията на хората са да преодолеем стигматизирания през последните месеци диалог“.

Желязков обясни, че парламентът ще работи и по излъчването на редовен кабинет, който би могъл да реши тежките проблеми в сферите на икономиката, инвестициите и усвояването на средства от еврофондовете.

На въпрос дали трябва да се притеснява главният прокурор за разбирателството между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС председателят на НС лаконично отвърна, че „много е важно да се спазва принципът за разделение на властите“.

Желязков отбеляза още, че „животът на парламента зависи от самия парламент“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X