https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияДончева: Поведението на ПП е налудничево! Какъв атентат срещу главния прокурор, това...

Дончева: Поведението на ПП е налудничево! Какъв атентат срещу главния прокурор, това е виц!

Поведението на ПП е налудничево! В техните глупави глави фигурира мнението, че посолснвото на “Козяк” ше нареди на ГЕРБ да ги подкрепи. Няма токава нещо!

Това заяви в интервю по “Хоризонт” лидерът на Движение 21 Татяна Дончева, която попиля от критики поведението на харвардците.

“Аз ще взема всички министерства, а вие – парламентарните комисии, за да ме контролирате”. Няма такава държава, в която някой да се съгласява на това”, цитира тя като неадекватно искането на Кирил Петков към ГЕРБ – те да подкрепят тяхнато правителство срещу даване на председателство на някои от парламентарните комисии.

Компромисите и общите действия имат някакви граници, коментира тя в предаването “12+3”.

“Да дойде някой с 64 депутата и да иска правителство на малцинството – не може, не става и не трябва. Кой и защо го прави това?”, попита тя.

И добави: “Има едни говорещи глави, които внушават, че не е важна истината и фактите, а бил важен разказът? Когато накрая се стигне до това да се състезават кой ще е виновен – сигурно ще има значение и разказът им. В техните глупави глави, на които някой е дал диплома в “Харвард” за няколко седмици, с посещение на някакви лекции, фигурира разбирането, че посолството от “Козяк” ще дойде и ще нареди на ГЕРБ. Няма такова посолство нито на “Козяк”, нито на “Оборище”, което така да нарежда. Иска се, препоръчва се, внушава се, но трябва да се направи по някакъв взаимно приемлив начин и той не може да бъде “Аз ще взема всички министерства, а вие – парламентарните комисии, за да ме контролирате”. Няма такава държава, в която някой да се съгласява на това”, цитира тя като неадекватно искането на Кирил Петков към ГЕРБ – те да подкрепят тяхнато правителство срещу даване на председателство на някои от парламентарните комисии

Тя не пожали и ДБ. “ДБ се извозиха под външен натиск да влязат в коалиция с ПП и сега хем имат повече депутати, хем няма техни хора в проекто-правителството им”, посочи Дончева. “Христо Иванов и Атанас Атанасов се дърпат настрани. Не виждам техните хора да са на ключовите места”.

И продължи: “Как ще се прави съдебна реформа с едно момче, завършил прово преди две години в НБУ, което от ПП предлагат за шеф на правната комисия? Какъв авторитет ще има то след професионалните гилдии. Ами по тази логика можем да сложим за председател на тази комисия и нотариуса на Дряново”, гневно се подигра Дончева на кадровия подбор и подчера, че нито в този парламент няма утвърдени юристи в нито една от групите.

Според нея Борисов решава в момента дали да се отива на нови избори или да убеди обществото, че може да управлява 6 месеца и после да ходим на избори.
Къде са написаните закони, за да кажем, че ни трябва един месец да ги приемем?

Написали са, че един съдия, който ще го вземем и той ще разследва главния прокурор. Това е все едно да вземем лекар вътрешни болести и да го накараме да направи ортопедична операция, каза гневно тя по отношение на съзебната реформа, написана от Крум Зарков.

, каза тя по отношение на взрива срещу Гешев. Къде са поражение за 3 кг тротил? Вижте шосето, няма нищо по него. Няколко телевизии са ангажирани да повтарят едни мантри, каза още Дончева.

Няма друга държава, където главният прокурор да се занимава с политическа дейност. Какво прави главният прокурор в Украйна, какво разследва там или се слага на американците като непрекъснато им навира еврейски теми?
Бобоков щял да му организира атентат! Бобоков дава банкет с такъв главен прокурор! Какъв е Къро, че да се занимава в Гешев?

Истината е, че да се смени Гешев, трябва да се започне с промяна на Коституцията, категорична е тя и призова да се мисли кой ще е следващият главен прокурор, защото Гешев ще изкара целия си мандат.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X