https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоНов пункт на Детска млечна кухня отвори врати в кв. „Средна кула“

Нов пункт на Детска млечна кухня отвори врати в кв. „Средна кула“

Родителите на деца в кв. „Средна кула“ вече могат да се възползват от новооткрития пункт на Детска млечна кухня в сградата на кметството (ул. „Йордан Йовков“ №12).

„Кварталът се разраства и в него живеят все повече млади семейства. Искахме да ги улесним в грижата за децата и се надявам, че пунктът ще им бъде от полза“, сподели кметът Пенчо Милков. Той отбеляза, че идеята е била на кметския наместник Божидар Йотов и я подкрепил без колебание.

Новата услуга ще даде възможност на семействата да взимат топла храна за децата си без да е необходимо да пътуват до някой от другите пунктове на територията на общината. От удобството ще могат да се възползват и жителите на кв. „Долапите“ и близкото село Басарбово.

„За нас е голямо улеснение. Преди 11 години, когато синът ми беше малък, използвахме услугата тук, в квартала. Впоследствие тя престана да се предлага. Радвам се, че след дългото прекъсване, с родителите съумяхме да подадем заявления, общинските звена откликнаха и след близо месец пунктът вече е факт“, сподели Миглена Костова, майка на три момчета.

Помещението е реновирано с общински средства, а кметският наместник съдейства за оборудването му съгласно изискванията на Българската агенция за безопасност на храните. Работното му време е от 11:30 до 12 часа всеки делничен ден.

14 са вече записаните деца. За тях се предоставя тристепенно меню в две възрастови групи: до 1 година и от 1 година до 3-годишна възраст. За деца с установени алергии към различни хранителни компоненти и доказана необходимост от определен хранителен режим ще се разработва индивидуално диетично меню.

Храната се раздава от медицински специалисти, които при необходимост ще консултират родителите по теми, свързани с храненето на децата.

Регистрацията на нови потребители и закупуването на купони се извършва по предварително изготвен график за тримесечие, публикуван на официалната интернет страница на Община Русе и в раздавателния пункт.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X