https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораИво Пазарджиев иска уведомленията за спиране на тока да бъдат съобщавани писмено...

Иво Пазарджиев иска уведомленията за спиране на тока да бъдат съобщавани писмено в блоковете

Председателят на Общинския съвет в Русе Иво Пазарджиев отправи свое предложение до омбудсмана д-р Диана Ковачева относно вменяване в задълженията на електроразпределителните дружества, съгласно което уведомленията за прекъсвания в електрозахранващата мрежа да бъдат оповестявани писмено в районите и жилищните блокове, където се предвижда профилактика, освен да бъдат изписвани в сайтовете на съответната община и публикувани в местни медии и средства за масова комуникация.

Предложението не касае единствено община Русе, а всички общини на територията на страната. Според наблюдения през времето, хората предпочитат да прочетат закачена информационна бележка на вратата на своя вход, отколкото да следят за планираните профилактики в интернет пространството.

„Предложението не носи финансова тежест от страна на държавата или на местно ниво, а подобни „облекчения“ в ежедневието на жителите на съответната община биха били приети положително и имат резон да подобрят качеството на живот“ добавя още Пазарджиев.

Официалното писмо е изпратено до д-р Ковачева и към момента се очаква отговор.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X