https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЧестит празник, Русе! Ето каква е празничната програма

Честит празник, Русе! Ето каква е празничната програма

На 6 май Русе отбелязва своя празник. Ето каква е празничната програма в днешния ден:

Днес до 18 ч. е Ден на отворените врати в Исторически музей – Русе. В 9 ч. започва и празничната Света литургия в храм „Св. Георги“, а между 10.30 и 12.30 ч. пред Паметника на Свободата ще бъде отворен павилион с военни униформи, старо оръжие и предмети на бита от Русе след Освобождението. Инициативата е на дружество Традиция – РУСЕ и НЧ „Стефан Караджа 2018“ – Русе.

В 11.30 ч. пред Паметника на загиналите в Сръбско-българската война ще започне тържествената церемония по полагане на венци и цветя по повод Деня на храбростта и празник на Българската армия. От 12 ч. на площад „Хан Кубрат“ ще има хепънинг на НУИ “Проф. Веселин Стоянов”, а в същия час пред Доходното здание Държавна Опера – Русе прави традиционния си концерт с участието на публиката. РУСЕ ДИРИЖИРА ОПЕРАТА ще бъде воден от диригента Димитър Косев.

От 13 ч. пред Паметника на Свободата актьорите от Драматичен театър “Сава Огнянов” организират „Ловци на театрални съкровища“, където наградите ще бъдат подаръчни ваучери за спектакли.

В 13:30 ч. пред Съдебната палата ще се играе представлението за най-малките „Трите прасенца“ на Държавен Куклен Театър – Русе.

От 16 ч., отново пред съда, Фолклорен танцов театър “Найден Киров” – Русе ще направи хоротека, а от 16 до 18 ч. в Парка на младежта ще има празник с участието на актьорите от Кукления театър и изпълнители от ОБДЦКИ и Общински Младежки дом Русе.

От 17 ч. пред Доходното здание ще свирят музикантите от Биг Бенд-Русе, които ще изнесат концерт под диригентството на Димчо Рубчев. От 18 ч. пред Паметника на Свободата започва Ruse Summer Free Tour– безплатна пешеходна обиколка по забележителни сгради и обекти в централните части на града, организирана от Сдружение “КултурТур Русе”.

В 20 ч. на площад “Свобода” Община Русе и „Дунарит“ ви канят на празничен концерт на Николина Чакърдъкова и Неврокопския фолклорен ансамбъл.

През целия ден общинският градски транспорт ще вози безплатно русенци и гостите на града.

Елате да се съберем на този хубав и специален за Русе ден!

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X