https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораГешев проговори за атентата

Гешев проговори за атентата

Главният прокурор е бил без семейството си в автомобила, пред който в понеделник избухна взрив. Това потвърди Иван Гешев в интервю по БНТ и заяви, че в колата е бил със служители от НСО.

Той отдава разминаванията в говоренето по темата на интерпретации на негови съобщения, с които неформално е отговорил на журналисти.

Оказа се още, че кортежът с главния прокурор не е спрял след взрива, а е продължил движението си към столицата.

Иван Гешев не коментира твърденията на служебния вътрешен министър за силата на взрива като подчерта, че само експертизите могат да дадат точен отговор на въпроса.

Обърна внимание обаче, че предварителните заключения за сила с 3 килограма тротилов еквивалент са направени от служители на Отряда за борба с тероризма, който е към МВР.

Не ме е страх, някои други хора трябва да ги е страх, каза още главният прокурор Иван Гешев.

Прокуратурата започна разследване за престъпление по член 108 от Наказателния кодекс за тероризъм. Заместник главният прокурор и директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов определи случая като атентат. Няколко дни по-късно вътрешният министър Иван Демерджиев заяви, че полицията има „много ясни насоки, които могат да ни доведат до хората, свързани с този взрив“.

След инцидента главният прокурор Иван Гешев посети Турция, където участва в конференция за предизвикателствата пред разследващите органи в ерата на дигитализацията с представители на Международната асоциация на прокурорите. Вчера той публикува поздравление в Туитър по повод празника на Българската армия – 6 май, заедно със своя снимка пред българското консулство в Ню Йорк.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X