https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияДемерджиев за атентата срещу Гешев: Има конкретни данни, които сочат към определени...

Демерджиев за атентата срещу Гешев: Има конкретни данни, които сочат към определени лица

“Има конкретни данни, които сочат към определени лица”, това заяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев пред медиите.

“МВР не може да покрие всички дефици в държавата. Стараем се, уверявам ви. Публична тайна е какво се случва в питейните заведения нощем. Аз съм разпоредил публичните тайни да се приведат в известност”, каза Демерджиев.

“Ще направим всичко необходимо с целия ресурс и партньорските служби, за да стигнем до извършителите и поръчителите на този взрив”, посочи Демерджиев.

“Аз не съм казал нищо по-различно от това, което изнесоха главният прокурор и замеснтик главният прокурор. Казах огледално фактите такива, каквито са. Мисля, че е редно и коректно, когато се води едно такова разследване, да протече безпристрастно”, допълни Демерджиев.

“Действително има засилен мигрантски натиск. От началото на годината той е с над 35% по-висок спрямо миналата година, която беше рекордна и в която отчетохме над 168 000 опита да се проникне нелегално на територията на България. Ако за първите 4 месеца на 2022 г. на територията на страната са заловени 4140 нелегални мигранти, за същия период на 2023г. са заловени 2179. Това е близо с 50% по-малко”, посочи той от парламентарната трибуна в отговор на депутатски въпрос за нелегалното преминаване на българо-турската граница.

Демерджиев коментира, че към момента МВР се справя с охраната награничната бразда, но с цената на много извънреден труд. “Предприели сме действия и в рамките на наличния ресурс на МВР сме осигурили вече 110 допълнително към щата на Гранична полиция, както и още 240, за които е пуснат конкурс. Преговаряме с ЕК да се обезпечи финансирането на още 1260 щата”, добави вътрешният министър.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X