https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияМитрофанова: Украйна, Полша и Чехия внедряват нацистки практики

Митрофанова: Украйна, Полша и Чехия внедряват нацистки практики

Украйна, прибалтийските държави, Полша и Чехия внедряват нацистки практики. Това се казва в официалното поздравление на Елеонора Митрофанова и руското посолство в София към българските граждани по случай Деня на Европа 9 май, който в Русия се отбелязва като ден на победата над нацистка Германия. То е публикувано в страницата на посолството във Фейсбук.

Повечето колеги на Митрофанова по света са използвали общ текст, в който се разказва за фактите около повторното подписване на германската капитулация по настояване на СССР в 00:00 часа на 9 май, след като вече е била подписана предния ден.

Според Митрофанова Съветският съюз е загубил над 30 милиона души във войната: „През 1941 – 1945 години загиват около 60 милиона души, повече от половината от тях са жители на Съветския съюз“.

Посланичката на Русия у нас обвинява външни сили в „пренаписване на миналото, къса историческа памет и политическа сервилност“.

Митрофанова заявява, че нацизмът се възражда в Украйна, прибалтийските държави, в Полша и Чехия, където се „провъзгласява, че един народ е по-добър от друг, съучастниците на нацистите се обявяват за герои, а преследването на несъгласните се превръща в подвиг“.

Най-категоричното послание на представителката на Русия у нас е поставено в края на текста ѝ и гласи: „Няма да дадем на никого да обижда хора, които са руснаци по дух, и няма да позволим да ни бъдат наложени някакви „правила“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X