https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияЗарков пак алармира за фалшиви документи за гражданство

Зарков пак алармира за фалшиви документи за гражданство

Нови случаи на подадени неистински или подправени официални документи, с които се удостоверява основанието за натурализация, а именно български произход на кандидати за гражданство, са установени от Съветът по гражданството при Министерството на правосъдието.

Една част от преписките, по които има представени неистински документи във връзка с вписана българска народност на възходящ роднина са установени, чрез извършена проверка от Министерството на външните работи.

По отношение на друга група кандидати за българско гражданство по натурализация експертни справки, изготвени в Националния институт по криминалистика при МВР, са установили неистински или подправени документи.

Кандидатите са подали лично молбата за натурализация, заедно с нормативно изискуемите документи, съобразно изискването на чл. 29, ал. 1 от Закона за българското гражданство. Подправените официални документи са използвани с цел придобиване на българско гражданство при изключително облекчените условия на чл. 15, ал. 1, т. 1 от Закона за българското гражданство, предвидени за лицата от български произход, предаде БТА.

Сигналът на министър Зарков е изпратен за преценка за евентуално осъществяване на състави на престъпления по чл. 308 и/или чл. 316 от Наказателния кодекс.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X