https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоНационален конкурс за млад театрален режисьор ще има в Русе

Национален конкурс за млад театрален режисьор ще има в Русе

Националният конкурс за млад театрален режисьор “Слави Шкаров” ще се организира от 13 до 18 юни тази година в Русенския театър. Това съобщиха организаторите от културния институт.

Ана Батева, Кристина Беломорска и Ева Данаилова са тримата млади режисьори, които са финалисти в конкурса. По думите на селекционера Пламен Харманджиев изборът между шестнайсетте кандидатури е бил много труден.

Финалистите ще имат възможността да изработят в рамките на шест дни, заедно с трупата на Русенския театър, откъси, които ще представят пред местната публика.

Ана Батева ще представи работата си по “Празен град” на съвременния драматург Деян Дуковски от Република Северна Македония.

Кристина Беломорска ще въведе публиката в “сайт-спесифик черна комедия” с текста “Различен театър или Човекът като кошче за боклук” на румънския драматург Матей Вишниек.

Ева Данаилова ще провокира с авторски спектакъл, който Бертолт Брехт и актьорите ще пишат заедно с нея в търсенето на “малкия човек” сред стихиите на кризисния свят.

Всеки от тримата млади режисьори ще представи своята работа в откъс до 30 минути. Жури ще определи кой ще получи възможността да развие своята идея в спектакъл на сцената на Драматичен театър “Сава Огнянов” в Русе през идния сезон.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X