https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораВтора фирма в Русе ще събира стари дрехи и обувки

Втора фирма в Русе ще събира стари дрехи и обувки

Общината подновява договора за сътрудничество „М-Текс рециклиране на текстил“ ООД за разделно събиране, съхраняване, сортиране и предаване за повторна употреба и/или оползотворяване на отпадъци от текстил на територията на Русе. Това става ясно от докладна записка, която предстои да бъде гласувана на предстоящата сесия на Общинския съвет на 18 май. Договорът с фирмата е от 29 март 2021 г., със срок на действие две години. При подписването на договора бяха разположени 12 контейнери, като към момента те са 32.

За периода от май 2021 г. до март 2023 г. от съдовете за разделно събиране на текстил и обувки на територията в Русе са събрани 325,6 т.

От 30 март т.г. дружеството се задължава да осигурява регулярното обслужване на контейнерите, за да не се допуска разпиляване или замърсяване на пространствата около тях. Трябва да поддържа съдовете в добро техническо състояние, като е необходимо всеки контейнер да бъде с щампован надпис или стикер, съдържащ вида на отпадъците и телефон за връзка с дружеството. В договора са включени информационни кампании за сметка на дружеството, които са предвидени за 2023 г. и са насочени към учебните заведения, пише Бряг.

Считано от 29 март т.г. е сключен друг договор между Община Русе и „Евротекс“ ООД, като първоначално ще бъдат разположени 10 съдове за разделно събиране на отпадъци от обувки и текстил. Местата ще бъдат предварително съобразени с разположените към момента съдове за разделно събиране на текстил и обувки.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X