https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораМартин Димитров искал вторият мост над Дунав при Русе да стане изключителен...

Мартин Димитров искал вторият мост над Дунав при Русе да стане изключителен приоритет

До момента няма подписано споразумение с румънското правителство за изграждане на втори мост над река Дунав при Русе. Това стана ясно след отправен въпрос от народния представител Мартин Димитров към служебния транспортен министър Христо Алексиев. “Разчитам, че с включването в процеса на Европейската комисия, ще се получи по-бързо развитие”, каза в интервю за Дарик радио Мартин Димитров.

По думите на Димитров след влизането на страната в Шенген, което би станало по-бързо при управление на ПП-ДБ, освен магистралата Русе-Велико Търново е задължително да се изгради и нов мост при Русе.

“Много ни е необходим транспортен министър от ПП – ДБ, защото в разговорите с Румъния, за да постигнем по-лесно тяхното участие в този процес, са необходими регулярни срещи. Трябва ни министър, който да звъни всяка седмица и да прави срещи по темата, нещо, което служебното правителство не прави. Румъния няма пряк интерес да подпише веднага, оставам с това впечатление. А искам тази тема да я превърнем в изключителен приоритет”, каза Димитров.

Според него нов мост при Русе означава облекчаване на транспорта на стоки по коридора от Азия към Европа. Той има своите измерения и в сектора сигурност, затова според русенския депутат и НАТО и Европейската комисия биха подпомогнали този процес.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X