https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоНад 600 танцьори ще извият благотворително хоро в Русе

Над 600 танцьори ще извият благотворително хоро в Русе

За поредна година благотворителната кампания „Да пренесем доброто с хорото“ е готова да сътвори чудото на българския фолклор в реалността. На 10 юни, от 12:00 ч на площада пред Общината в Русе над 600 танцьори ще се хванат за ръце, за да насочат вниманието към изграждането на площадка със спортни съоръжения за деца в неравностойно положение.

Инициативата на школа по български народни хора „Еремия“- София, ще бъде реализирана в партньорство с най-голямата танцова школа в града „Играорци Русе“ с ръководител Богдан Донев. Събитието се организира под егидата на кмета на Община Русе Пенчо Милков. Стремежът им е да запалят искрата в стотици в подкрепа на кауза, превръщаща града им в по-красиво и смислено място.

Мисията е изграждането на площадка със спортни уреди в Младежкия парк за деца с увреждания и младежи в неравностойно положение. Благодарение на енергията на българското хоро и магичния заряд, които то носи, се очаква танцьорите да привлекат съмишленици и средства в името на благородната кауза.

„Време е „еремийци“ да извият ново хоро с мисия: мисия за равностоен живот”, казват танцьорите от „Еремия“ и основателят на школата Ивайло Георгиев. “На 10 юни, от 12:00 ч. очакваме всички притежатели на добри сърца от гр. Русе и околността да се хванат за ръце в ритъма на българския танц, за да пренесат доброто с хорото!“, споделят още те.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X