https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиПовдигнаха обвинение на 19-годишния шофьор, блъснал патрулка

Повдигнаха обвинение на 19-годишния шофьор, блъснал патрулка

Районна прокуратура – Русе привлече в качеството на обвиняем 19-годишния А.А. за извършени от него престъпления.

На 14.05.2023 г. в село Николово и в град Русе А.А. е управлявал лек автомобил „Порше Кайен“ с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда – 1,72 на хиляда, и е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. В лесопарк „Липник“ в с. Николово, област Русе, с лек автомобил „Порше Кайен“ преминал на няколко пъти с висока скорост в непосредствено близост до пешеходци – жена и непълнолетния ѝ син, впоследствие спрял автомобила до жената и я нападнал вербално, като ѝ викал и крещял. След това в град Русе шофирал рисково и с висока скорост, като се опитвал да избяга от преследващите го полицейски автомобили и целенасочено блъснал една от колите.

Към настоящия момент по делото са извършен оглед на местопроизшествие, разпитани са множество свидетели и са изискани справки от Сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Русе. В хода на разследването е установено и че обвиняемият А.А. е неправоспособен водач, съобщиха от държавното обвинение.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – Русе, на 15.05.2023 г. А.А. е задържан за срок до 72 часа – за довеждане пред съда, с оглед внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура-Русе.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X