https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияНинова: Разговорите с ГЕРБ бяха имитация

Нинова: Разговорите с ГЕРБ бяха имитация

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че разговорите с ГЕРБ не са били преговори, а имитация.

Според нея Бойко Борисов е искал да използва БСП едновременно като бухалка и като параван. Като бухалка, за да сплаши ПП-ДБ, че, ако те не се съгласят да направят заедно правителство, той ще се обърне към социалистите. „Кирил Петков се върза на този номер. Борисов ни използваше като заплаха за да притиска ПП“, каза Нинова по бТВ.

Според нея чашата е преляла вчера. „Ние поискахме дефицит от 4,5%, а не 3%, защото иначе ще се наложи да се режат социални разходи. ГЕРБ се съгласяват, а час по-късно се съгласяват и с искането на ИТН за дефицит под 3%. Те ни използват за параван, без нашите 23 гласа те не могат да съставят правителство. Искат да провеждат политика, която е вредна за българския народ“, каза Нинова.

Тя подчерта, че никой не е давал гаранции, че ще подкрепят правителство на ГЕРБ. „Внушаваше се, че ние сме се договорили, че са се раздали министерски постове. Няма да се продадем за два поста“, каза Нинова.

Лидерът на БСП смята, че позицията на Мария Габриел за оставката не била много правилна, защото това би било пряка политическа система, а у нас има разделение на властите.

„Гешев не трябва да оставя нещата така. Като е казал А, трябва да каже и Б. Да извади доказателства и да започне дела“, каза още Нинова.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X