https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияКорнелия Нинова: ПП и ГЕРБ се карат само кой краде повече

Корнелия Нинова: ПП и ГЕРБ се карат само кой краде повече

Изчакваме първите две сили да се разберат по онова джентълменско споразумение. ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС не са алтернатива, те са двете страни на една монета. Те са заедно за еврозоната, за събарянето на паметници, за джендър идеологията, караха се само кой краде повече. Предполагаме, че те ще се съберат, в момента правят театър. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в Народното събрание.

Нинова заяви, че когато получат покана за преговори от някоя от първите две коалиции за евентуално правителство, БСП ще го обсъди вътрешно партийно и тогава ще вземе решение.

Битката ни с модела на паралелната държава не е приключила. Този модел се мести, където е властта. Това беше моделът “Борисов”, след това стана моделът “Радев”. Това не е модел на една партия, а модел на функциониране на държавата. При нашето управление се постарахме да го прекратим и това бе една от причините кабинетът да бъде свален, коментира лидерът на социалистите.

Лидерът на БСП отбеляза, че следващата седмица ще представят социалните и данъчните закони. По думите ѝ, за да се реализират всички законодателни проекти, които предвиждат, са нужни около 3 млрд. лева, и подчерта, че това може да бъде постигнато и без да се тегли заем.

Тя добави още, че трябва да се увеличи събираемостта на данъците и не е привърженик на идеята да се подтиска бюджетният дефицит под 3 процента.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X