https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияГешев към прокурорите, които искат да го махнат: Направете си отвод

Гешев към прокурорите, които искат да го махнат: Направете си отвод

Главният прокурор Иван Гешев говори пред прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

Калина Чапкънова от прокурорската колегия предлага искането на заместник-главния прокурор Борислав Сарафов за дисциплинарно производство срещу Гешев за записани телефонни разговори да бъде включено в дневния ред.

Гешев от своя страна заяви, че иска петимата, които са подписали искането за неговото отстраняване, да не участват във взимането на решението. Главният прокурор не включва шестия подписал се в искането си, защото той е в болница.

“Призовавам ви да си направите отвод заради доброто име на прокуратурата. Въпрос на морал”, заяви Гешев.

Припомяме, че шестима от общо 11 членове на прокурорската колегия на ВСС предложение за предсрочното освобождаване на Иван Гешев като главен прокурор. Това са еорги Кузманов, Стойко Стоев, Калина Чапкънова, Гергана Мутафова, Светлана Бошнакова, Огнян Дамянов.

Искането на Чапкънова беше уважено и прокурорска колегия на ВСС включи в дневния ред искането на Сарафов за дисциплинарно наказание на Гешев за телефонни записи.

Колегията взе решение сигналът на Сарафов да бъде изпратен на етичната и дисциплинарната комисии. След това сигналът ще разгледа от ВСС и ще се вземе решение.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X