https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоПГДВА „Йосиф Вондрак“ изпрати абитуриентите си с празник на зрелостта

ПГДВА „Йосиф Вондрак“ изпрати абитуриентите си с празник на зрелостта

На 16 май училищният двор на ПГДВА „Йосиф Вондрак“ се изпълни с гости, ученици и родители за изпращането на Випуск 2023. В навечерието на 24 май- най-светлият български празник, своя път към зрелостта поеха учениците от 12а клас, специалност „Интериорен дизайн“ и 12б клас – „Мебелно производство“. В словото си за двойния празник инж. Галя Тодорова – Директор на гимназията сподели своето вълнение:

“Вие, зрелостници, имате устрема, порива и енергията на съзидатели! Където и да отидете, носете спомена за любимото училище и за прекрасния град Русе! Не се примирявайте с малкото, с посредственото! Посрещайте достойно предизвикателствата! Никога не правете компромис със себе си, със съвестта и с професията си! Давайте най-доброто от вас, защото •от това се нуждаем всички ние! Превърнете младостта си в двигател на живота си!

Уважаеми колеги, бъдете достойни и честни граждани на света, бъдете мотивирани, търсещи и прекрасни професионалисти! Обичайте професията си и един ден тя ще ви отвърне с благодарност! Благодаря ви, че вие ежедневно доказвате, че да си учител не е просто професия, а призвание. Благодаря ви, че подкрепяте учениците, за да могат те да покриват не просто държавните образователни, а и житейски стандарти, които да ги възпитат на морал, етичност, да бъдат преди всичко добри хора, с добри сърца и с добри дела зад гърба си, защото такива хора променят света.“

Приветствия за празника отправиха Председателят на Училищното настоятелство, ученици от 12 клас, родители. С аплодисменти всички посрещнаха Ивана Колева, която изпълни целия текст на „Български всеучилищен химн“, написан на 15.04.1892г в град Русе от Стоян Михайловски. Елиф Фаризова получи материална награда и грамота като отличник на випуск 2023. Награди бяха връчени на ученици с призови места и участие в Национални състезания: “Мебели, стилни мебели и дърворезба”, “Стъпала на знанието”, както и в училищните конкурси за рисунка на тема “Съоръжение с пластични мотиви за детска площадка от масивна дървесина”, изложба “Дракони и герои”, състезание “Русе –градът на първите неща“.

На фона на „Учителко, целувам ти ръка!“ зрелостниците подариха цветя на всички учители, направиха си много снимки за спомен с тях, хванаха се на хорото и преминаха по пътеката на знанията с менче вода, китка здраве и училищен звънец! На добър час!

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X