https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораЧудото се случи: Русе вече има омбудсман

Чудото се случи: Русе вече има омбудсман

Шестият опит на общинските съветници да изберат обществен посредник в Община Русе се увенча с успех. На днешната сесия бяха гласувани трите кандидатури, допуснати до финала – на Валентин Димитров, Наталия Къснеделчева и Мариян Димитров.

По предложение на съветници гласуването бе тайно и всеки един пусна своя вот за един от тримата кандидати зад параван. След преброяването се оказа, че има човек, който е събрал необходимите 34 гласа или 2/3 от имащите право на глас.

Това е Валентин Димитров, който спечели с 35 гласа. Наталия Къснеделчева получи 15 гласа, а Мариян Димитров – 1 гласа. Избраният за обществен посредник положи клетва пред съветниците, след като стана ясно, че е избран за поста, предава Русе медиа.

Новият омбудсман е бил 12 години лидер на местната КТ „Подкрепа“, както и бивш директор на Областна инспекция по труда в Русе. Единствен сред останалите трима кандидати има опит като омбудсман – от 2011 г. до 2013 г. е изпълнявал длъжността „Обществен посредник” на Община Ветово. Димитров е магистър по право от ЮЗУ „Неофит Рилски” и магистър по финанси от Стопанската академия „Д.А.Ценов” в Свищов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X