https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниНад 100 възпитаници на ОУ “Любен Каравелов” са наградени за своите постижения

Над 100 възпитаници на ОУ “Любен Каравелов” са наградени за своите постижения

В залата на Военния клуб в Русе се проведе традиционният „Празник на шампионите“. Така в навечерието на 24 май ОУ „Любен Каравелов“ отличава децата с най-високи постижения в областта на науката, изкуството и спорта. Гост на церемонията бе кметът на Русе Пенчо Милков.

„Тези постижения не са само ваши, те дават сила и на вашите семейства, без които нямаше да имате увереност да вървите напред“, каза кметът. Той благодари на преподавателския екип на учебното заведение, който не спира да подкрепя своите възпитаници, учейки ги на креативност и упоритост.

По време на церемонията бяха наградени над 100 ученици, които получиха своите отличия от директора на учебното заведение Веселка Николаева. През настоящата учебна година каравеловци се завърнаха с множество отличия от олимпиадите по български език, история, география, както и от състезанията “Многознайко”, ”Паисий Хилендарски”, „Знам и мога“, “IT Знайко” и др.

„Достоен каравеловец“ стана Никола Радулов от 7 „а“ клас. Той се класира на първо място в Областния кръг на олимпиадата по история и цивилизации, четвърто място в областния кръг на олимпиадата по БЕЛ и шесто място в националния кръг на олимпиадата по история.

Учител на годината стана Нели Пенчева – преподавател по музика.

За първи път на сцена излезе мажоретният състав на ОУ „Любен Каравелов“, който очарова публиката със своите изпълнения.

Водещи на празника бяха Йоана Кръстева и Димитър Неделчев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X