https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоРусеКметът отличи шестокласника Радомир Данев за „Спортист на месеца“

Кметът отличи шестокласника Радомир Данев за „Спортист на месеца“

Радомир Данев от клуб по кану-каяк “Локомотив” – Русе стана вторият Спортист на месеца, излъчен от ръководството на Спортно училище „Майор Атанас Узунов“ за месец февруари. Той бе отличен с грамота от кмета Пенчо Милков в присъствието на директора на специализираното учебно заведение Евгени Недев, преподавателката му по английски език Анастасия Ачева и зам.-кмета Енчо Енчев.

Редом с уменията, които развива в кану-каяк дисциплината, шестокласникът реализира победа след победа в качеството си на участник в Национални състезания “Многознайко”. През изминалата учебна 2021/2022 година Радомир завоюва призови места във всичките четири кръга в разделите “Аз зная английски” и “Родна реч”, като във финалния кръг печели безапелационно купа за I място за знанията си по английски език, сребърни медали за II място – по български език и литература и II място – по математика.

Награден с общо 11 грамоти, 10 медала – 4 златни, 5 сребърни и 1 бронзов, Радомир Данев се превръща в гордост за Спортното училище “Майор Атанас Узунов”. Към днешна дата ученикът, който е и запален шахматист, продължава да развива своята любознателност и да участва в тематични състезания, давайки сериозна заявка за нови постижения.

„Горд съм, че Русе има такива деца като теб и съм убеден, че с успехите си ще заразиш много твои съученици“, поздрави го кметът. Милков добави, че тези, които четат книги, управляват гледащите телевизия и телефоните си.

Инициативата на директора на Спортното училище Евгени Недев за ежемесечното награждаване на изявени ученици бе подкрепена от Община Русе, като целта й е да се отличават не само доказани в спорта състезатели, но и тези, които са показали отлични резултати в учебния процес.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X