https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
spot_img
НачалоРусеКметът отличи шестокласника Радомир Данев за „Спортист на месеца“

Кметът отличи шестокласника Радомир Данев за „Спортист на месеца“

Кметът отличи шестокласника Радомир Данев за „Спортист на месеца“

Радомир Данев от клуб по кану-каяк “Локомотив” – Русе стана вторият Спортист на месеца, излъчен от ръководството на Спортно училище „Майор Атанас Узунов“ за месец февруари. Той бе отличен с грамота от кмета Пенчо Милков в присъствието на директора на специализираното учебно заведение Евгени Недев, преподавателката му по английски език Анастасия Ачева и зам.-кмета Енчо Енчев.

Редом с уменията, които развива в кану-каяк дисциплината, шестокласникът реализира победа след победа в качеството си на участник в Национални състезания “Многознайко”. През изминалата учебна 2021/2022 година Радомир завоюва призови места във всичките четири кръга в разделите “Аз зная английски” и “Родна реч”, като във финалния кръг печели безапелационно купа за I място за знанията си по английски език, сребърни медали за II място – по български език и литература и II място – по математика.

Награден с общо 11 грамоти, 10 медала – 4 златни, 5 сребърни и 1 бронзов, Радомир Данев се превръща в гордост за Спортното училище “Майор Атанас Узунов”. Към днешна дата ученикът, който е и запален шахматист, продължава да развива своята любознателност и да участва в тематични състезания, давайки сериозна заявка за нови постижения.

„Горд съм, че Русе има такива деца като теб и съм убеден, че с успехите си ще заразиш много твои съученици“, поздрави го кметът. Милков добави, че тези, които четат книги, управляват гледащите телевизия и телефоните си.

Инициативата на директора на Спортното училище Евгени Недев за ежемесечното награждаване на изявени ученици бе подкрепена от Община Русе, като целта й е да се отличават не само доказани в спорта състезатели, но и тези, които са показали отлични резултати в учебния процес.

spot_img
Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X