https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияХристо предлага конституционно правителство, Борисов е съгласен

Христо предлага конституционно правителство, Борисов е съгласен

Да. Вариант е да направим конституционно правителство, по предложението на Христо Иванов. Това заяви експремиерът и председател на първата политическа сила Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание.

По думите му промяната на основния закон минава през поне 160 гласа. “Така че може да се направят още совалки в идните дни по тази тема”, добави многозначително Борисов.

В пространно интервю за “Дневник” тази сутрин Христо Иванов обяви, че в името на развитието на страната трябва да се мисли именно за конституционно мнозинство в Народното събрание. А на редицата въпроси относно наследството на ГЕРБ и ДПС, той отговаря, че бъдещето е по-важно.

“Когато се види, че е възможна немислимата доскоро конституционна реформа – без наивно да смятаме, че тя е гарантирана, но че преминава някакъв праг на политическа мислимост, това ще създаде изцяло нова среда”, казва Иванов, с което явно и Борисов е съгласен.

И новината от разговора с десния лидер:

“Това, което ме интересува е принципният разговор, а не конкретните заявки за промени в състава. За мен са водещи две неща: правителство трябва да има и то трябва да бъде правителство на конституционната реформа”.

“Следващата седмица, ако няма правителство, няма да има бюджет”, предупреди пък, от друга страна Борисов.

“Приходите в хазната за първото тримесечие до сега ще са по-малко с поне милиард и половина. Юни месец, между 10 и 14, държавата няма да може да си плаща дори заплатите и пенсиите”, това заяви още лидерът на ГЕРБ.

“Без правителство бюджет няма да се гледа. От първия ден говоря за отговорност на всички партии. Бюджетът се работи от мнозинства”, каза още той.

“Не само бюджетът е заложник на това, че няма правителство”, коментира той.

По думите му планът за възстановяване, Шенген и еврозоната също са заложници.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X