https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияСлед нощно заседание: Кирил Петков зави към политически кабинет

След нощно заседание: Кирил Петков зави към политически кабинет

Емоционално нощно заседание на Националния съвет на “Продължаваме промяната” е имало в неделя късно вечерта. То е трябвало да одобри постигнатите договорки с ГЕРБ-СДС за общо правителство, в което на всеки шест месеца се сменя министър-председателят – Николай Денков от “Промяната” и Мария Габриел от ГЕРБ.

По време на нощното заседание съветът на “Промяната” е трябвало да одобри и дали министрите в кабинета да са политици или експерти, каквато засега е договорката с ГЕРБ. На експертен кабинет държат и лидерите на “Демократична България” – коалиционният партньор на ПП.

Съпредседателят на “Промяната” Кирил Петков обаче е наложил решението за политически кабинет, разказаха участници в нощното заседание.

Първоначално неговото искане е било отхвърлено с мотиви, че договорките с ДБ така или иначе са за експертен профил на министрите. Последвало обаче емоционално убеждаване, в което Петков на няколко пъти повторил на своите: “Така спасяваме България”, пише 24 часа.

Подчертал и че е наясно, че съюз с ГЕРБ-СДС под каквато и да било форма е краят на “Продължаваме промяната”, но решението трябва да бъде взето заради бъдещето на България.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X