https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияСлед 3-часова среща с Габриел акад. Денков обяви: Министри от ГЕРБ няма...

След 3-часова среща с Габриел акад. Денков обяви: Министри от ГЕРБ няма да има

Представители на ГЕРБ – СДС и “Продължаваме промяната – Демократична България” (ПП – ДБ) разговарят вече повече от три часа в кабинета на председателя на Народното събрание Росен Желязков.

В срещата участват кандидатът на ПП – ДБ за премиер Николай Денков и Мария Габриел, която беше кандидат за премиер на ГЕРБ – СДС. Сред участниците в началото на разговора бяха и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и Томислав Дончев, както и съпредседателите на ПП Кирил Петков и Асен Василев.

Мария Габриел и Томислав Дончев отказаха коментари, но пред микрофоните на журналистите застана акад. Денков.

“В кабинета, предложен с втория мандат няма да има партийни фигури от ГЕРБ, но е възможно да има експерти, предложени от партията. Разговорите продължават”, обяви той.

Припомняме, вчера номинираната от ГЕРБ – СДС за премиер Мария Габриел постави условия към ПП – ДБ за подновяване на разговорите – да преосмислят състава на кабинета и принципите си. До блокирането на преговорния процес се стигна след публикувания запис от заседанието на Националния съвет на ПП. Междувременно президентът връчи втория мандат за съставяне на правителство на акад. Николай Денков от ПП-ДБ с призива да не го изпълнява.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X