https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияБорисов за ПП: Това не е коалиция! Да свършим 3-4 неща и...

Борисов за ПП: Това не е коалиция! Да свършим 3-4 неща и пак да ходим на избори и да се мразим

“Преговорите продължават, води ги Мария Габриел. Този, който ще е премиер и вицепремиер, трябва да има самочувствието да си проведе преговорите с акад. Денков за кабинет”, заяви в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Дали сме на Мария Габриел 100% от правата”, добави той.

Това не е коалиция, това е отговорност, подчерта на няколко пъти Бойко Борисов.
Да свършим две – три хубави неща, пък пак да отидем на избори, пак да се мразим, ние няма да се заобичаме, посочи той.

„Наричам го отговорно поведение на диаметрално противополжни партии със 100% еднакви програми. Да преодолеем хаоса и кризата, бе хора“, допълни той.

„Не е коалиция, защото ако беше аз и Кирил Петков щяхме да сме премиери. Не се нарича коалиция, а отговорност“, подчерта Борисов.

“Споразумението се случва първо пред очите на народа”, смята Бойко Борисов.

И се обърна към лидерите на ПП и ДБ: “Съветвам ги да не четат и да не гледат сайтове и телевизии, докато не направят правителство, защото тези, които биха казали нещо срещу такова правителство, работят за сриване на цялата политическа система, а това са нови, шести подред предсрочни избори, сиреч катастрофа.”

“За всички вас е ясно, че две години хаос, мизерия, престъпност, контрабанда, миграция, инфлация, обедняване, нито ред по плана за възстановяване, без едно евро от чужбина, без инвестиции. Това, което откриха за две години това, е това, което ние направихме. Включително и този стадион и залата в Бургас”, изброи той на импровизираната пресконференция на стадиона.

“Тези, които говорят срещу правителството, работят за сриване на цялата политическа система. Поздравявам всички, които имаха смелостта да застанат и да изведат държават от това положение, до което ни доведоха – знаете кой ни доведе. Този стадион струва по-малко от едни избори. Двата стадиона са толкова, колкото ще дадем за избори през август”, продължи лидерът на ГЕРБ. Бойко Борисов е в Пловдив, след като неговият тим Витоша (Бистрица) би Ботев (Пд) във финала.

Запитан как ще коментира недоволството в ГЕРБ заради съюза с ПП – ДБ, Борисов отсече: “Партията е възбудена, техните хора са възбудени. Но, когато им обясниш колко лошо е всичко останало, ще разберат. Тези, които не одобряват, има още 240 партии – точка!”

И се обърна към журналистите: “Знаете ли, че на 10 юни ще свършат парите за заплатите, няма да има пари за заплати? Кой е от БНТ? Няма да имате пари! След 9 месеца ме питате какво ще стане. Ще цъфнат налъмите сигурно!”

“Затова молих Кирил и Асен да не четат сайтове и да не гледат телевизии. Като се случат 3 – 4 хубави неща, чак тогава да отидем на избори. И пак да се мразим, ние няма да се заобичаме”, повтори Борисов.

Той сравни ситуацията с Гърция, която отива на нови избори. Обясни, че у нас партиите спорят дали да се гласува с машини или бюлетини, с четци или без, а там са измислили друго – партията победител на вота, взема “бонус 50 депутати”.

“Виждате, нашите съседи в Гърция. По същия избирателен закон, веднага го променят, следващите избори ще имат бонус за победителя и ще имат правителство, а ние продължаваме да се дрънкаме – машина ли е, четец ли е, хартия и машина ли е. Вместо да решим кардинално – първата партия получава 50 депутати бонус и управлява. Така е в Гърция, нали все обичаме да гледаме как е там”, каза Борисов.

Въпрос за местните избори също го разгневи: “Говорихме кой да сложим за кмет на Луната”, каза Борисов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X