https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияКостадинов: Кабинетът между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е най-крупното политическо предателство за последните...

Костадинов: Кабинетът между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ е най-крупното политическо предателство за последните 10 години

Фактът, че две политически формации, чиито послания в хода на цялата предизборна кампания бяха на база взаимното им отричане, обявиха, че правят общо правителство със сигурност е най-крупното политическо предателство през последните 10 години, каза днес пред журналисти във Варна лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, предава БТА.

Според него са измамени повече от 50 процента от избирателите, които отидоха да гласуват на последните парламентарни избори.

„Двете формации показаха, че в нашата политика няма значение какво обещаваш, какви платформи представяш, единствено от значение е волята на американския посланик“, допълни Костадинов.

По думите му поведението на двете коалиции доказва, че става дума за външен натиск и България се превръща в колония.

Вариантът с ротационното правителство е изключително лош за страната ни, каза още Костадинов. По думите му кабинетът ще дойде на власт с една единствена цел – колкото може по-бързо да доунищожи остатъците от държавността.

„Едно от първите неща, които ще иска да направи правителството, е да изкара „Булгартрансгаз“ от забранителния списък за приватизация. Така ние ще станем окончателно обект, а не субект на международното право, ще се превърнем от държава в територия“, коментира лидерът на „Възраждане“. Според него сред задачите на кабинета ще бъде и окончателното доунищожаване на остатъците от армията ни.

„Възраждане“ остава единствената опозиция в настоящото Народното събрание, каза още Костадинов. Неговата прогноза бе, че кабинетът няма да е стабилен и ще доведе до политическата смърт на формациите, които участват в него. Има шанс правителството да добута до местните избори, но двете формации категорично няма да имат общи кандидати за кметове, каза още Костадинов.

Той уточни, че „Възраждане“ няма да наблюдава безучастно какво ще прави кабинетът и е готова да изкара хората на улицата, за да бъде защитен националният интерес.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X