https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноАудиогид представя Екомузей Аквариум

Аудиогид представя Екомузей Аквариум

Приключи проект на Регионален исторически музей – Русе, получил финансиране от Министерство на културата в сесията за проекти в областта на движимото културно наследство и визуалните изкуства. Периодът на изпълнение е от септември 2022 година до май 2023 година.

Проектът „Аудио-театрален гид. Иновативно представяне на музейно съдържание“ включва създаването на аудиогид за експозицията на Екомузей Аквариум. Гидът е с атмосфера, разказ със съпътстващо озвучаване с привнесен драматизъм и акцентиране върху важното по подходящ начин. За целта са използвани уменията на актьори, композитори и режисьори, които създадоха от всяка тема един кратък, но запомнящ се аудиотеатър.

Всяка тема представлява кратък, до три минутен аудиоспектакъл. Както всички подобни продукти и този е с възможност да се избират конкретните теми според начина на обхождане на експозицията на Екомузей Аквариум. Всяка тема е номерирана с уникален номер. Създадени са 13 теми с продължителност от 3 до 4 минути всяка. Продуктът е изработен на пет езика – български, английски, румънски, руски и немски език. Самият аудиогид е достъпен след сканиране на генериран QR код, разпечатан върху рекламна картичка.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X