https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedСвидетел на катастрофата край Две Могили: Колата пламна много бързо

Свидетел на катастрофата край Две Могили: Колата пламна много бързо

Причината за тежката катастрофа, при която загинаха двама души на пътя Русе – Бяла, е челен удар при изпреварване, сочат първоначалните данни. Инцидентът е станал минути след 8:00 часа на разклона за Две могили.

Лекият автомобил „Тойота“ с румънска регистрация се е движил в посока Бяла. Той е предприел изпреварване на забранен участък, при което се е ударил челно в румънски тир „Волво“, управляван от шофьор на 52 години.

При удара колата се е запалила, а пътуващите в нея двама души са открити овъглени в автомобила. Самоличността им все още не е установена.

Сигналът е бил подаден от движещия се след колата шофьор. „От Мидата като идвах насам, видях , че нещо стана напред, спрях тук, изскочих да видя дали мога да изкарам някого, да помогна, нещо от колата, обаче много бързо пламна и аз дръпнах и се обадих на 112“, каза Георги Илиев, цитиран от Русе Медиа

Изпратени са били два екипа на пожарната от Две могили, екипи на полицията от Две могили и Бяла и екипи на Спешна помощ. Намесата на огнеборците е предотвратила опасността да се запали и тежкотоварният камион. Шофьорът му е отказал преглед на място от медиците. Алкохолната му проба е отрицателна.

Пътят остава затворен, въведен е обходен маршрут през Две могили – Батишница – път I-5 и обратно.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X