https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияАкад. Денков: Виждаме опит да бъде бламирано съставянето на правителство

Акад. Денков: Виждаме опит да бъде бламирано съставянето на правителство

Има размразяване на преговорите с ГЕРБ. Очаквам днес да се видим с Мария Габриел и да уточним кои са важните мерки. След това ще има и официална среща. Това коментира номинираният на министър-председател от “Продължаваме промяната – Демократична България” акад. Николай Денков в кулоарите на парламента.

По думите му трябва да продължи обсъждането относно персоналния състав на бъдещ кабинет и дали трябва да включва партийни фигури. И добави, че не е лесно да се намери финансов министър, който може да свърши работа.

Относно предложението на СГП прокуратурата да поиска имунитета на Бойко Борисов, акад. Денков посочи: Когато на някой му поискат имунитета трябва да реши дали да го даде или не. Ако на мен ми го поискат ще го дам без да се замисля.

Прокуратурата не трябва да се използва като бухалка. Това, което виждаме е активизиране на прокурататурата. За няколко дни свърши повече работа, отколкото за последната една – две години. Държавата трябва да бъде управлявана и то от народни представители, които имат мнозинство. Това, което виждаме опит да бъде бламирано решенеито на избирателите. Когато двете големи политически сили казаха, че са готови да направят правителство видяхме какво се случи. Това, което е важно прокуратурата и съдебната власт да си свършат работата. Работата на правосъдата система е тези, които са виновни да бъдат осъдени, коментира още акад. Денков.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X