https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДълго отлаган ремонт на улица в Русе изкара живущите на нея на...

Дълго отлаган ремонт на улица в Русе изкара живущите на нея на протест

Живущи на ул.“Витоша“ в Русе излязоха на протест. Причината – улицата не е ремонтирана от 40 години, когато това се е случило със собствени средства на живеещите на нея.

Хората споделиха, че по улицата, която е с огромни дупки, не могат да влизат линейки и таксита. При дъжд кратерите се пълнят с вода и се просмукват в къщите. Никой не може да се придвижи пеша, няма и тротоари. Всичко се залива, а колите се трошат.

От общината заявиха, че съгласно действащия план за улична регулация, ул. „Витоша“ е тупик (задънена улица) до осова точка 445, т. е. не е предвидено излизане към бул. „Неофит Бозвели“. Уличната регулация не е приложена, предвид факта, че преминава през частни имоти и сгради.

От отговор на питане от април т.г. на общинския съветник Йорданка Даневска стана ясно, че през настоящата календарна година се планира възлагането на частичен текущ ремонт по улицата.

Със състоянието ѝ са запознати строителни експерти от Община Русе, които са изготвили и актуална количествено-стойностна сметка.

Община Русе припомня, че в настоящата ситуация на липса на приети държавен, а от там и общински бюджет, приоритетно се възлагат текущите ремонти на основни улици в кварталите и такива, по които се движат превозните средства от градския транспорт.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X