https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораАвария на "Топлофикация" блокира русенци, не могат да стигнат до домовете си

Авария на “Топлофикация” блокира русенци, не могат да стигнат до домовете си

Шофьори в Русе са принудени да извършват нарушения, за да стигнат до домовете си. Причината се оказа несъгласувано затваряне на улица.

Изкоп, обграден със забранителни знаци спира движението по улица „Янтра“ до кръстовището ѝ с една от основните пътни артерии в района на Русенския университет – „Плиска“.

„Никой не ни е предупреждавал, никой не ни е слагал табела или нещо пред блока, че ще има извършване на някакъв ремонт. Просто си идват хората, почват си да си копаят и това е“, казва Марин Дяков.

„В нашия блок, блок „Рубин“ живеем 75 семейства и за да се приберем на нашия паркинг, който е по тази улица, ние трябва да нарушим знака, който е забранителен за влизане, понеже от другата страна има изкопни дейности и е невъзможно да се влезе оттам. Вече, може би, седмица и половина“, каза Александър Калбурджиев, предава БНТ.

„Ако трябва да дойде „Бърза помощ“ или нещо пожар да се случи, няма откъде, трябва да се наруши знака. Това е единственият път“, каза Марин Дяков.

А всъщност правилата в подобни случаи са ясни.

„Би трябвало, който отстранява авария, да съгласува предварително с общината ремонтните си дейности, да бъде определен срок и ако този срок не бъде спазен, общината трябва да го санкционира“, каза Траян Тотев, „Комисия по организация и безопасност на движението“ в Община Русе.

Работниците на мястото обясняват, че са подизпълнители на „Топлофикация – Русе“. А от Община Русе заявиха за БНТ, че подаденото от фирмата – изпълнител уведомление не й дава право да спира движението по този участък от улица „Янтра“. Общинска полиция обаче установява на място, че това е необходимо с цел обезопасяване работата на работниците, извършващи ръчен изкоп под нивото на асфалта и опасност от срутване от преминаващи автомобили.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X