https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияМария Габриел: Замразяваме проговорите с „Продължаваме промяната“

Мария Габриел: Замразяваме проговорите с „Продължаваме промяната“

Ръководството на ГЕРБ и Изпълнителната комисия на партията дава брифинг, след като народния представител Радостин Василев разпространи запис от заседание на „Продължаваме промяната“.

В него се обсъждат вариантите пред ПП за втория мандат – дали да влязат в коалиция с ГЕРБ, като премиерският пост бъде ротационен между Николай Денков и Мария Габриел, дали да се внесе самостоятелен кабинет на малцинството, или да не се съставя кабинет с втория мандат.

„Дълго мълчах, слушах много. Водих се от разума и единственото на държавата. Уведомих Николай Денков. Замразяваме проговорите, всичко си има граница. Демокрация не може да се гради върху лъжа“. Това заяви Мария Габриел от ГЕРБ-СДС.

„Става въпрос за визия, за управление на държавата. За начин, по който се спазват принципите на Републиката. Без ясни гаранции не бих могла да се ангажирам“, каза още тя.

„Чакам отговори преди да стигнем до гаранциите“, подчерта Мария Габриел.

„Разбирам призива към компромис. Никакъв компромис не е да подкрепиш едно управление, което за цел има демонтаж на Републиката. Има огромна разлика между саможертвата и самоубийството“, добави Томислав Дончев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X