https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниДве могилиВ Две могили откриха мултифункционален спортен комплекс

В Две могили откриха мултифункционален спортен комплекс

Мултифункционален спортен комплекс за близо 1.7 милиона лева бе открит днес в град Две могили. Средствата за изграждането на залата бяха отпуснати с постановление на Министерски съвет от 2021 година. На събитието присъства областният управител на Русе Анатоли Станев, който участва и в церемонията по прерязване на лентата на новия обект.

„Проектът е пример за това по какъв начин може да се създадат условия не само за спортистите, но и за всички хора в Две могили да спортуват. Вярвам, че не случайно точно днес откриваме тази модерна и функционална спортна зала. Надявам се преди всичко тя да стане събирателен център за желанията, амбициите и стремежите на младите хора“, сподели Станев. Той определи съоръжението като впечатляващо и посочи, че изграждането му е пример за добрата съвместна работа между местна и държавна власт. „Благодаря лично на кмета Божидар Борисов за професионализма и стремежа при реализирането на този значим не само за Две могили, но и за региона проект. Сигурен съм, че той ще се окаже предпоставка за по-доброто икономическо развитие на общината“, заяви областният управител.

„Нека не забравяме, че спортът е начин на живот и инвестициите в спорта имат много голяма възвращаемост, изразяваща се преди всичко във възпитанието на подрастващите в устойчиви морални ценности. Независимо от предизвикателствата, пред които сме изправени, е необходимо да подкрепяме спорта, защото той е сред най-ярките белези на националното ни самочувствие“, добави областният управител. Той посочи, че в него лице местната власт ще продължи да среща разбиране и съдействие при реализирането на подобни инициативи. „Аз и моят екип ще застанем зад всяка идея, която води за подпомогне по-доброто бъдеще на региона“, каза още областният управител.

Новият комплекс включва зали за провеждане на почти всички видове спортни състезания, конференции и семинари. Към центъра функционира фитнес зала, сауна, каф-бар и професионално игрище за тенис на корт. Обособени са 21 паркоместа за леки автомобили, както и 10 велосипедни стойки. Околното пространство е оформено с алеи, пейки, озеленяване и осветление. Изградена е и детска площадка.

От своя страна кметът Божидар Борисов изказа благодарност на правителствата, включително и на служебния кабинет за пълното съдействие при реализирането на проекта. Той бе категоричен още, че на територията на общината ще се реализират редица подобни събития.

Новата сграда бе осветена лично от Русенския митрополит Негово Високопреосвещенство Наум и свещеници от митрополията.
Беше подготвена и богата празнична програма, включваща традиционни фолклорни изпълнения и модерни песни и танци.
Сред присъстващите бяха още председателят на Общинския съвет Мехмед Чолаков заедно с общински съветници, кметове на населени места от региона, Елеонора Горбанова, която е представител на Министерството на младежта и спорта, Пламен Нунев, носителят на почетния знак на град Две могили „Филип Тотьо“ и състезател в националния отбор по бойни изкуства Симеон Стойчев, директори на учебни заведения, а също и Жанета Василева – представител на фирмата изпълнител „Технострой“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X