https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораАтанас Атанасов: Изтеклият запис не е от таблета на Радостин Василев, замесени...

Атанас Атанасов: Изтеклият запис не е от таблета на Радостин Василев, замесени са спецслужбите

Атанас Атанасов: Изтеклият запис не е от таблета на Радостин Василев, замесени са спецслужбите

“Разбирате ли какво се случи? Партийната централа на политическата сила, която трябваше да получи мандат за съставяне на правителство, беше подслушвана и е извършен запис. Тази разигравка как заспал някой си Радостин Василев – в случая, и бил записал случайно тази среща е абсолютна лъжа”, заяви пред БНТ съпредседателят на “Демократична България” Атанас Атанасов по повод изтеклия запис от Националния съвет на “Продължаваме промяната”.

Ние сме в процес на проверка и вече почти сме установили, че този запис е извършен абсолютно професионално от специална техника. Питам аз: кой може в нашата държава да свърши тази работа? Не бих искал да преувеличавам, но това е някакъв специфичен “Уотъргейт”. И ние няма да оставим тази работа така. Защото става въпрос за елемент от цяла една кампания за дискредитиране на втората политическа сила с цел – проваляне на втория мандат. Убеден съм в това. Трябва да се носи отговорност за това, каза Атанас Атанасов.

Аз подозирам, че някои от нашите специални служби съдействаха на този компромат. Това трябва да се изясни. И това може да стане само по парламентарен път”, добави той. “Почти сме установили как е извършен този запис. Не може да е извършен от таблета на някой си, който спи вкъщи. Това е истината в случая. Подозрението е, че в президентството е центърът на заговора.

Ако се окаже, че по разпореждане на президента Румен Радев не е осъществена военната помощ за Украйна, категорично има основание за импийчмънт, коментира още съпредседателят на “Демократична България”.

Трябва да бъде съставена парламентарна анкетна комисия, която да извърши проверка дали са изпълнени решенията на Народното събрание, заяви Атанасов.

Атанасов е на мнение, че по най-бързия начин трябва да се внесат законопроектите за промяна на управлението на българските служби, защото по Конституция Министерският съвет отговаря за сигурността и обществения ред в страната.

Не господин президентът, който и да е той, би трябвало да назначава шефовете на службите. А аз вече казах веднъж и ще го повторя – смятам, че председателят на ДАНС, с участието си в тази постановка, която бе разиграна в открито заседание на НС, сам си отряза главата, защото зае политическа позиция, което е недопустимо за деполитизиран началник, коментира съпредседателят на “Демократична България”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X