https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияЕдиният от т.нар. братя Галеви е починал във вилата си в дупнишко...

Единият от т.нар. братя Галеви е починал във вилата си в дупнишко село

Проверяват се обстоятелствата, при които единият от братята Галеви – Ангел Христов, издирван от Интерпол, е влязъл в България и не е бил задържан, стана ясно след като бе съобщено, че Христов е починал във вилата си в дупнишкото село Ресилово.

Пламен Галев и Ангел Христов напуснаха България през 2012 година, преди окончателното потвърждаване присъдите им от по 5 и 7 години за участие и ръководене на организирана престъпна група за изнудване.

Ангел Христов ще бъде погребан днес в Дупница. Версиите как Ангел Христов е влязъл в България и откъде е пристигнал са най-различни. Едната е, че присъдата от 5 години, която получи за участие в организирана престъпна група и рекет, е с изтекла давност – минали са повече от 10 години и той не е имал законови проблеми да се прибере. Втората е, че влязъл с фалшив паспорт.

Ангел Христов и Пламен Галев са бивши барети. В самото Ресилово, където живее съпругата му Радмила, която има клуб по художествена гимнастика, до късно снощи не вярваха, че Христов се прибрал и че е починал от инфаркт, всички го помнят като много здрав физически.

Погребението му е днес от 13,30 ч., опелото е в централния дупнишки храм “Св. Георги”. Очаква се и около храма, и при гробището да има засилено полицейско присъствие.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X