https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноНай-добрите екземпляри от английски и арабски коне се надбягваха в Сандрово

Най-добрите екземпляри от английски и арабски коне се надбягваха в Сандрово

Национално състезание по конни надбягвания се проведе в събота на хиподрума в село Сандрово, Русенско. На него бяха представени най-добрите екземпляри от английските и арабските коне, отглеждани в България.

Стотици любители на конните надбягвания от цялата страна се събраха, за да видят на живо състезанието между изключително красивите животни, умелите им ездачи и гордите им собственици. Организатори на проявата са олимпийският шампион по борба Валентин Йорданов и неговият брат Иван Йорданов, кметство Сандрово, и с подкрепата на Община Русе.

„Всяка година тук се събират най-добрите жокеи, за да покажат умения, постоянство и класа, превръщайки конните надбягвания в едно запомнящо се събитие“, обърна се кметът Пенчо Милков към участниците. Той връчи отличия на победителите в част от категориите и получи от организаторите награда за подпомагане на конния спорт.

В надпреварата се включиха участници от цяла България, като имаше представители и от съседна Румъния. Състезанието се проведе в няколко класа и подразделения на различни дистанции, като за най-добрите имаше парични премии.

Двугодишната кобила Брияна с треньор Спас Спасов и жокей Радостин Иванов спечели първото си надбягване. Нейн собственик е Божидар Стоилов.

Всъщност един 2 или 3-годишен кон може да се яви само на едно дерби в живота си и това е причината състезанието да е толкова важно за собствениците и състезателите. На надбягването присъства и ръководителят на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството Георги Йорданов. Той също сподели емоцията на турнира, но с погледа на специалиста, който съвсем професионално определя мястото на българските коне сред световните лидери.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X