https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораБуферният паркинг в Русе се препълни

Буферният паркинг в Русе се препълни

Натоварен е трафикът на тежкотоварни камиони на излизане и влизане в България през последните няколко дни, отчитат от Агенция “Митници”. За последното денонощие през ГКПП “Дунав мост” към Румъния са преминали 1670 камиона, а в момента буферният паркинг е пълен, като има камиони, които са на опашка след изхода на паркинга и изчакват да им бъде разрешено да потеглят към Дунав мост.

Водачите са напуснали паркинга след заплащане на престоя си, но не могат да продължат към терминала. Причината е, че от румънска страна от Дунав мост към ГКПП-Гюргево също е пълно с тирове, които са излезли от България и чакат да минат проверка в Гюргево. Така българските власти са принудени да спрат пропускането на камиони, защото в противен случай те ще се натрупат на моста. Стига се до нарушен ритъм на работата на митница и Гранична полиция, което пък води до недоволство от страна на шофьорите.

Водачите на тежкотоварни камиони одобряват, че има буферен паркинг, тъй като е по-добре да чакат на него, отколкото на пътя. Казват обаче, че той не решава проблема с опашките и бавното преминаване на границата. Тъй като капацитетът на паркинга е ограничен до 600 места, вчера по бул.“България“ се е образувала опашка за влизане в паркинга и са се създали тапи. Днес вече чакащите са спрени край КПП-то на входа откъм София. Камионите се спират и на Бяла, където вчера според разкази на шофьори е имало около 100 изчакващи превозни средства и движението е било силно затруднено.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X