https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаВасил Терзиев не одобри идеята на ПП-ДБ за ограничаване на кметски мандати...

Васил Терзиев не одобри идеята на ПП-ДБ за ограничаване на кметски мандати до два

Кандидатът за кмет на София Васил Терзиев не одобри идеята на “Продължаваме промяната – Демократична България” мандатите на кметовете да бъдат максимално два. Предложението е част от конституционните промени, които бяха представени днес от коалицията. Политическата сила е и тази, която издигна кандидатурата на Терзиев за кметския пост в столицата.

“Аз много вярвам в мандатността. Привърженик съм на това да бъде максимално три мандата, а не два, за да има достатъчно време да се реализират и много големи проекти”, обясни Терзиев пред БНР.

По думите му негов основен политически опонент на изборите есента ще бъде ГЕРБ, въпреки че партията на Бойко Борисов подкрепя правителството на “Продължаваме промяната – Демократична България”. Той уточни, че при липса на мнозинство в Общинския съвет ще се търсят плаващи мнозинства, а не коалиция с ГЕРБ. Терзиев отправи и критики към настоящия столичен кмет Йорданка Фандъкова.

“В София са инвестирани много пари, с които е можело да бъде постигнато много повече и много по-качествено. Г-жа Фандъкова е абдикирала от ролята си и това води до много неща, които се вършат на парче. Не си е поела отговорността, за да ръководи общината”, коментира той.

Терзиев допълни, че е очаквал срещу него да има нападки заради обвързаността на неговите роднини с Държавна сигурност. Точно заради това още в самото начало на преговорите с него е говорил с подкрепящите го с партиите, за да преценят заедно дали това представлява непреодолим риск. Той изрази и разочарованието си от президента Румен Радев, който каза, че “човек, който се отрича от родителите си, ще се отрече и от държавата си”.

“Със сигурност аз не съм се отрекъл от родителите си. Няма как да се отрека и не бих го направил. Това да смятам, че комунистическият режим е престъпен, е така, аз го смятам. Защо Радев не види какво съм направил през годините? Създал съм хиляди работни места, десетки хиляди – индиректно, докарал съм в държавата инвестиции за милиарди, инвестирал съм милиони лични пари в образование и социални каузи. Това ли е профилът на човека, който предава родината си”, попита Терзиев.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X