https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаПравителството ще гласува Живко Коцев да стане главен секретар на МВР

Правителството ще гласува Живко Коцев да стане главен секретар на МВР

На заседанието си следобед правителството ще гласува предложението Живко Коцев да стане главен секретар на МВР.

След като президентът отказа да освободи от длъжност Петър Тодоров като главен секретар на МВР, но той сам подаде оставка, в правителствения дневен ред е залегнала точка за предложение за указ за назначението на Живко Коцев.

Постът във вътрешното министерство стана повод за размяна на остри реплики между “Дондуков” 1 и 2, като премиерът академик Николай Денков заяви, че в МВР има “двувластие”, а според държавния глава Румен Радев – мотивите за рокадата са “изцяло политически и са продължение на пълномащабната чистка в МВР”.

Правителството ще избере и председател на новосъздадения Национален съвет за превенция и защита от домашното насилие към Министерския съвет. Това е една от промените в Закона за домашното насилие, която бе скоростно приета след случая с нарязаното с макетен нож момиче в Стара Загора.

Сред останалите точки в дневния ред са и допълнителни трансфери за непредвидени разходи за преодоляване на бедствия. Допълнителни средства ще бъдат насочени още към Министерството на отбраната.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X