https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаНинова: Никой не знае колко пари има във фонда за бедствия и...

Нинова: Никой не знае колко пари има във фонда за бедствия и аварии

В парламента започва спешна среща между министъра на финансите, представител на МВР, бюджетна и вътрешна комисия. Те ще обсъждат как държавата чрез Комисията по бедствия и аварии да помогне на хората, които са пострадали от потопа и от цялата ситуация на Южното Черноморие.

Опозицията поиска премиерът и министърът на финансите да бъдат изслушани за наводненията.

„Да поканим премиера и министъра на финансите, защото никой не знае колко пари има във фонда за бедствия и аварии“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Властта отговори със спешна среща между финансовия министър Асен Василев и част от председателите на комисии.„Трябва да се организираме, не искам да спекулирам – служебно, редовно правителство – кой е виновен. Днес заедно с Асен Василев и заместник-министър на вътрешните работи ще коментираме финансовото подпомагане на хората с Комисията за бедствия и аварии“, заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

А от ПП-ДБ изразиха съмнения за корупция.

„Най добре запознат е Емил Пейчев от Царево, от години сигнализира за нередности. Склонен съм да повярвам, че има доста неща които навеждат на мисълта, че той е прав, може би има основания“, посочи Константин Бачийски от ПП – ДБ.

Според „Възраждане“ БТР-ите, които даряваме на Украйна, ни лишават от техника за такива случаи и поискаха оставки, а ДПС и ИТН се въздържаха от участие в спора.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X