https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаРотацията започна, депутатите сменят председателя на правната комисия

Ротацията започна, депутатите сменят председателя на правната комисия

В предстоящата седмица народните представители ще проведат две заседания, като в дневния им ред тази седмица е ротацията на председателя на правната комисия.

Проекторешението за смяна на председателят на правна комисия е вмесено от Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС. В него се предлага мястото на Стою Стоев от ПП-ДБ да заеме Анна Александрова. Това проекторешение вероятно ще бъде прието в зала, защото уговорката между управляващите беше правната комисия да се председателства на ротационен принцип по същия начин както постът на министър председател.

Освен това депутатите ще гласуват и освобождаване на член на Надзорния съвет на Агенцията за публичните предприятия и контрол. Това се дължи на подадена оставка от Димитър Бъчваров – член на Надзорния съвет на АППК.

Народните представители ще проведат и първо гласуване на Законопроекти за изменение и допълнение на Закона за движението по пътищата. Те са внесени от Александър Ненков и група народни представители; Божидар Божанов и група народни представители, Настимир Ананиев и група народни представители, както и от Димитър Найденов.

Депутатите ще гласуват и Годишен доклад за дейността на Държавна агенция „Национална сигурност“ за 2022 г. (секретен), Годишен доклад за дейността на Държавна агенция „Разузнаване“ за 2022 г. (секретен), Годишен доклад за дейността на Служба „Военно разузнаване“ за 2022 г. (секретен), както и Доклад на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства за извършената дейност през 2022 г.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X