https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаХристо Проданов: Да се създаде държавно предприятие за бедствия и аварии

Христо Проданов: Да се създаде държавно предприятие за бедствия и аварии

„Трябва да се предприемат дългосрочни мерки. След всяко едно бедствие се правят такива комисии – всеки търси отговорник, всеки търси виновник. Досега нито виновник, нито отговорник не е намерен”. Това заяви депутатът от БСП Христо Проданов в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS. Повод за думите му е наводнението в Царево, в което загинаха четирима и днес е Ден на национален траур.

Според него е най-добре да се създаде държавно предприятие, което да има подразделение във всяка една община. „Ресурсът е малък, той е константна величина, част от него се краде. С останалите пари трябва да се свърши някаква работа – първоначално ще има инвестиция за закупуване на техника. После ежегодно може да се чистят коритата на местните реки, хората могат да поддържат инфраструктура – на места пътищата наполовина са затрупани от клони и дървета. С малкото пари, с които разполагаме, може да се свърши много работа”, категоричен е той. Призовахме за надпартийност и за събиране на хората, които разбират, обясни той идеята си.

Запитан за тръбите, които бяха снимани под плажовете, той каза, че има норма за дълбоко заустване на отпадни води, но то трябва да бъде на 500 м навътре в морето. В отговор на твърдението на държавния здравен инспектор Ангел Кунчев и на бившия зам.-министър по горите Георги Костов, Проданов каза: „Глупости, тръбите не са от дъждовна вода. Дълбоко заустване на отпадни води е това”.

„Членовете на Комисията по вероизповедания никога не са водили разговори в манастир”, каза той по повод водения диалог за създаването на кабинета „Денков-Габриел” в Самоковския манастир. „Мисля, че правителството е на Алексей Петров. Той е съдействал за основаване на правителството, няма значение как е участвал, важното е, че е участвал”, каза депутатът.

„Подкрепяме 3 март да бъде национален празник. Не подкрепяме това, че зад гърба на националния празник Румен Радев е тръгнал да си прави експеримент. Няма нищо лошо в такава инициатива, но по Конституция президентът може да сезира парламента, той да свика референдум. Върху такива теми да правиш политически проект означава, че си политически много бос и нямаш никакви идеи”, допълни Проданов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X