https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиЗа два дни задържаха трима шофьори с положителна проба за алкохол

За два дни задържаха трима шофьори с положителна проба за алкохол

На 6 септември около 21:50 часа в с. Смирненски, при извършена полицейска проверка екип на РУ- Ветово е установил водач да управлява автомобил след употреба на алкохол. При полицейските действия е станало ясно, че 70-годишен водач на товарен автомобил „Форд Транзит“ при проверка с дрегер е показал наличие на алкохол от над 1.2 промила. Той е бил задържан и конвоиран до болница „Канев“ в Русе, където е дал кръвна проба. Направеният анализ на пробата е отчел наличие на алкохол в кръвта от 1,59 промила. Случаят е документиран и предаден на разследващ полицай, който е образувал срещу 70-годишния мъж бързо производство по описа на РУ – Ветово за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК и е уведомен дежурен прокурор.

На 7 септември около 08:15 часа служители от пътна полиция са изпратени в района на ГКПП Дунав мост – изход за съдействие на служители от граничното управление, които са спрели за проверка влекач “Рено Премиум“ с прикачено полуремарке, управляван от украински водач. При извършена проверка за алкохол с техническо средство, дрегерът е отчел 2,80 промила в издишания от водача въздух. Мъжът е бил задържан и конвоиран до болница в Русе, но е отказал да даде кръвна проба за изследване. Случаят е документиран и по него е образувано бързо производство.

На 6 септември около 10:35 часа в гр. Русе на бул. Христо Ботев, срещу бл. 112, в района на автобусната спирка в посока центъра, служители от Второ РУ са спрели за проверка товарен автомобил и са установили, че превозното средство управлява 41-годишен русенец. Униформените са изпробвали шофьора с техническо средство, при което уредът е отчел наличие на алкохол над 1.2 промила. Мъжът е отведен в медицинско заведение, където е дал кръвна проба. Химическото изследване на пробата е потвърдило положителния резултат за употреба на алкохол, като е установена концентрация от 2,15 промила. По случая е образувано бързо производство по описа на Второ РУ.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X