https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниБялаТрима са заловени при полицейски проверки да управляват автомобили след употреба на...

Трима са заловени при полицейски проверки да управляват автомобили след употреба на алкохол или наркотици

Екип на РУ – Бяла вчера около 14:20 часа е спрял на главния път I – 5, в района на км 49+400 в посока гр. Русе, товарен автомобил с марка „Мерцедес“, модел „Спринтер“, собственост на фирма и при последвала проверка на водача /35 г./ за употреба на наркотици и или техни аналози, техническото средство е отчело положителен резултат за една от групите на забранените химични вещества. Мъжът е бил придружен от полицейските служители до ФСМП-Бяла, където е дал проби за извършване на химическо изследване. Случаят е документиран като е започнато досъдебно производство по описа на РУ – Бяла.

В Русе вчера вечерта, малко след 18:30 часа, на ул. Едуард Винтер полицаи от Второ РУ са спрели лек автомобил “Волво“, собственост и управляван от 44-годишен мъж от Русе. При последвалата проверка се е оказало, че водачът е с положителна проба за алкохол, като дрегерът е отчел концентрация над 1,2 промила. Съставен му е акт за констатираното нарушение, издаден му е талон за изследване и той е дал кръвна проба в медицинско заведение. Случаят е документиран, като е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК. Автомобилът е иззет.

Бързо производство за шофиране в нетрезво състояние е образувано и в РУ – Ветово. Служители на районното управление завчера при проверка в с. Смирненски са установили, че 44-годишен мъж е седнал зад волана на „Форд Фокус“, собственост на негов роднина, след употреба на алкохол. Изследване на дадена от него кръвна проба е показало концентрация от 1.25 промила. Воденото производство е за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X