https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаНинова: Промяната и статуквото се сляха в безпринципна сглобка за пари и...

Нинова: Промяната и статуквото се сляха в безпринципна сглобка за пари и власт и възможността това да бъде променено са местните избори

„За нас местните избори са възможност да стане истинската промяна в България. Защото промяната на върха, в законодателната власт, не стана. Там промяната и статуквото се сляха в безпринципна сглобка за пари и власт и възможността това да бъде променено са местните избори. Затова призоваваме всички български граждани да излязат и да гласуват. Промяната е в техните ръце”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медии.

Представители на партията регистрираха днес коалиция „БСП за България” в ЦИК за предстоящите местни избори, като внесоха 6000 подписа.

По думите на Нинова, БСП тръгва много сериозно към тези избори, припомняйки, че първа вчера е приела предизборната си платформа и одобрила 138 кандидати за кметове и общински съветници, като предстои следващата седмица да одобри още над 100.

„Нашата позиция остава принципна и последователна. Моделът на ГЕРБ, който управлява 12 години държавата, се премести в местната власт и създаде цели феодални имения в общини, където, чрез страх, натиск, назначения и зависимости, продължава да управлява в най-важната част на управлението на държавата – общините. Целта ни е това да бъде променено и промяната най-накрая да стане, след като избирателите, които я искаха, бяха излъгани след парламентарните избори”, каза още Корнелия Нинова.

Според нея това може да стане чрез гласуване на левите хора и на тези, които одобряват политиките, последователността и твърдостта на БСП и я оценяват като единствената партия, която не е предала избирателите си.

 

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X