https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораНинова: Моделът на задкулисието продължава

Нинова: Моделът на задкулисието продължава

“Всеки ден виждате нестабилност, непоследователност, липса на прозрачност и само договорки за пари и власт в сглобката. Решенията не се взимат в парламента, продължава модела на задкулисието, на разпределяне, всяко решение на управляващите е по-лошо от предишното. Не подкрепяме бюджета, не подкрепяме промяната в Конституцията”, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова преди среща с кметове и общински съветници.

“В момента кметската власт е единствената стабилна институция, заяви тя. Ако правителството е решило да прехвърли на общините да увеличават данъците, цените на водата ние уверяваме нашите кметове да не го правят и те ще спират това поскъпване”, допълни Нинова.

“Досега това мнозинство записваше корупцията и кражбите в закони, сега вдигнаха нивото с най-висшия закон в страната, заяви лидерът на БСП. През Конституцията продават българския национален интерес и си разпределят държавата на порции”, бе категорична тя.

“Абсурд е да управляват хора с двойно гражданство, това е немислимо за българския национален суверенитет, каза Нинова”. Тя посочи, че чрез Конституцията “сглобката” се опитва да разпределят регулаторите.

По нейни думи решението да се даде нашето ПВО и да се разположат други ракетни установки по нашето крайбрежие е още едно доказателство, че министъра на отбраната не е български министър и трябва да си ходи не само той, но и цялото правителство.

“Всички експерти твърдят, че горивата ще поскъпнат, затова от БСП сме против да се съкращава срока на дерогацията, каза Нинова. В противоречията за дерогацията битката е кой да вземе „Лукойл“ – ГЕРБ и СДС или ПП-ДБ”, зави лидерът на БСП.

Нинова допълни, че общините чакат правителството да приеме бюджета, за да приемат и те общинските бюджети. Местна власт без силно представена парламентарна група не може да се справи, каза политикът.

Нинова бе категорична, че няма сътресения в партията.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X