https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиНапрежение в кв. "Ботунец" след смъртта на 18-годишния, прострелян при преследване

Напрежение в кв. “Ботунец” след смъртта на 18-годишния, прострелян при преследване

При стрелба след среднощно преследване на трима маскирани младежи полицай рани един от тях, а по-късно той е почина в болница. Другите двама са задържани. Част от събитията се разиграват в малките часове на нощта. От полицията и прокуратурата засега не обясняват защо се е стигнало до стрелба и дали младежите са били въоръжени. Без отговор остава и въпросът дали са събрани достатъчно доказателства по случая.

Ще бъдат образувани две дела – едното е за грабеж, а второто – за причинена смърт.

Всичко започва два часа след полунощ в градинка до столичен хотел. Тогава момиче подава сигнал за грабеж от трима маскирани. Около 5:00 часа следва втори сигнал от охрана на бивш завод, че трима маскирани се опитват да прескочат оградата на бизнес центъра. Единият младеж е задържан в автобус, но другите бягат. Следва предупредителна стрелба, после втора.

Според информация на bTV и тримата младежи са от столичния квартал “Ботунец”. 10 часа по-късно историята завършва в “Ботунец”, където е задържан и последния участник в инцидента. Според брат му, те са стари приятели с починалото момче.

Ако бъдат събрани достатъчно доказателства, срещу двамата задържани ще започне разследване за грабеж в съучастие с починалия, чиято смърт също се разследва.

Междувременно в “Ботунец” назрява напрежение. Жители на квартала са се събрали в центъра и настояват за отговори. Заканват се да блокират пътища. Следобед хора от квартала излязоха на протест в защита на починалото момче. А роднина на един от задържаните пусна запис с разказа му. „Братовчед ми ми изпрати записа сутринта в 6:15 часа”, посочи мъжа. На записа един от заподозрените разказва:

„Вуйчо, полицията мина. Светльо нямаше лична карта. Бяхме с още едно момче – Гошо. Почнахме да бягаме. Полицията почна да стреля по нас.. нагоре стреляха 3-4 пъти. Ние избягахме. Гошо го хванаха. Застреляха Светльо в рамото и крака. Той падна на земята. Аз избягах с рейса. Сега не знам какво да правя”.

Утре се очаква СДВР и Софийската градска прокуратура да дадат повече подробности за стрелбата.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X