https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниРусе събра световни и национални звезди в редица спортни събития през уикенда

Русе събра световни и национални звезди в редица спортни събития през уикенда

С дисциплината спортно ориентиране в неделния ден приключиха спортните прояви, организирани от Община Русе в партньорство с русенските клубове СККК ”Локомотив”, СК ”Далян” и СК ”Компас-Крос” в рамките на спортния еврофорум „Sports4GreenDeal“, финансиран по програма „Еразъм“.

Състезателите в спортното ориентиране участваха в три старта с общо 663 човекоучастия. На стартовата линия в Лесопарк „Липник“ застанаха изявени ориентировачи от Германия, Чехия, Румъния, Литва, Северна Македония, Турция, Сърбия и клубове от България.

В същия ден за трета поредна година се проведе и Купа „Липник“ под егидата на Община Русе, организирана от СККК ”Локомотив“. В надпреварата участваха 126 състезатели от 8 клуба от страната, разпределени в шест възрастови групи, като най-атрактивната гонка беше в дисциплината „Драконови лодки“.

По интересните и технични трасета на Лесопарк ”Липник” се проведе и 49-ото издание на Международните и републикански състезания за Купа ”Русе”, която е под патронажа на кмета на Община Русе Пенчо Милков. Зам.-кметът на Община Русе Енчо Енчев награди СК ”Компас-Крос” като най-успешно представилия се отбор, убедително изпреварил останалите 27 клуба.

През същия ден състезателите стартираха сутринта и следобед в четвъртия и петия финални етапи на Националната верига по спринтово ориентиране „Българска паркова купа”. Победителите бяха отличени с медали и предметни награди, връчени от гл. експерт в Община Русе и координатор на проекта ”Sports4GreenDeal“ Емилия Петкова и от членове на ръководството на СК ”Компас-Крос”.

По програма в понеделник от 10 ч. в зала „Култура“ се проведе семинар на тема “Овластяващата сила на спортовете на открито и физическата дейност”, в който участва и бившият световен и европейски шампион по бойни изкуства Светослав Захариев-Сисо. На срещата бяха представени и дейностите на Фондация „Александър Русев“, както и част от постиженията на Теодор Цветков, свързани най-вече с благотворителните му инициативи.

В следобедните часове се проведе и уъркшоп на тема “Предизвикателства и решения”, в който бяха дискутирани организацията и провеждането на спортното събитие „Sports4GreenDeal“, както и удовлетворението на участниците от установените контакти с представители на останалите държави и възможността да съпреживеят не толкова познати за тях спортове.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X