https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниТържествена церемония по случай 115 години от обявяването на Независимостта на България

Тържествена церемония по случай 115 години от обявяването на Независимостта на България

В петък 22 септември от 11 ч. пред Паметника на Свободата, Община Русе кани всички граждани и гости на града на тържествена церемония по случай 115-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България.

На място ще бъде строен почетен караул, гвардейски отряд, а Общинският духов оркестър ще изпълни тържествени маршове. Слово за празника ще произнесат кметът на Русе Пенчо Милков, областният управител Данаил Ковачев и председателят на Общински съвет Русе Иво Пазарджиев.

Заупокойна молитва в памет на загиналите и благодарствен молебен в чест на Деня на Независимостта на България ще отслужат Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум, викарният епископ на Русенска митрополия Негово Преосвещенство Главиницки епископ Макарий и свещеници от Русенска Света Митрополия.
Водещ на тържествената церемония ще бъде Венцислав Петков– актьор от Драматичен театър „Сава Огнянов“.

По повод празника от 10:30 до Паметника на свободата Народно читалище „Стефан Караджа 2018“ – Русе ще представи изложба „Пътят на Независимостта“. След приключване на тържествената церемония по поднасяне на венци и цветя от 12 часа на площада пред общината ще се проведе Празнична хоротека с участието на танцова задруга „Жълтица“ с ръководител Анета Иванова, народен хор към ДЮФА „Зорница“ с диригент Светлана Недкова-Петрова при ОбДЦКИ и гайдарски състав при НЧ „Стефан Караджа 2018“ – Русе.

От 17 часа пред хотел „Дунав Плаза“ ще бъде официално открит и Десант на книгата 2023 година, който ще се проведе за трета поредна година и русенци ще имат възможността да се запознаят с творчеството на повече от 20 български писатели, издателства и литературни клубове от цялата страна. Събитието ще продължи три дни и всеки посетител ще има възможност да закупи своята любима книга или да открие ново литературно съкровище.

От 19 часа пред Доходното здание ще се състои и празничният концерт на Биг Бенд Русе с диригент Димчо Рубчев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X