https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПоследни новиниТържествена церемония по случай 115 години от обявяването на Независимостта на България

Тържествена церемония по случай 115 години от обявяването на Независимостта на България

Тържествена церемония по случай 115 години от обявяването на Независимостта на България

В петък 22 септември от 11 ч. пред Паметника на Свободата, Община Русе кани всички граждани и гости на града на тържествена церемония по случай 115-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България.

На място ще бъде строен почетен караул, гвардейски отряд, а Общинският духов оркестър ще изпълни тържествени маршове. Слово за празника ще произнесат кметът на Русе Пенчо Милков, областният управител Данаил Ковачев и председателят на Общински съвет Русе Иво Пазарджиев.

Заупокойна молитва в памет на загиналите и благодарствен молебен в чест на Деня на Независимостта на България ще отслужат Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум, викарният епископ на Русенска митрополия Негово Преосвещенство Главиницки епископ Макарий и свещеници от Русенска Света Митрополия.
Водещ на тържествената церемония ще бъде Венцислав Петков– актьор от Драматичен театър „Сава Огнянов“.

По повод празника от 10:30 до Паметника на свободата Народно читалище „Стефан Караджа 2018“ – Русе ще представи изложба „Пътят на Независимостта“. След приключване на тържествената церемония по поднасяне на венци и цветя от 12 часа на площада пред общината ще се проведе Празнична хоротека с участието на танцова задруга „Жълтица“ с ръководител Анета Иванова, народен хор към ДЮФА „Зорница“ с диригент Светлана Недкова-Петрова при ОбДЦКИ и гайдарски състав при НЧ „Стефан Караджа 2018“ – Русе.

От 17 часа пред хотел „Дунав Плаза“ ще бъде официално открит и Десант на книгата 2023 година, който ще се проведе за трета поредна година и русенци ще имат възможността да се запознаят с творчеството на повече от 20 български писатели, издателства и литературни клубове от цялата страна. Събитието ще продължи три дни и всеки посетител ще има възможност да закупи своята любима книга или да открие ново литературно съкровище.

От 19 часа пред Доходното здание ще се състои и празничният концерт на Биг Бенд Русе с диригент Димчо Рубчев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X