https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораБойко Рашков пое комисията по спецслужбите

Бойко Рашков пое комисията по спецслужбите

Председателят на Народното събрание Росен Желязков обяви от трибуната решение на парламентарната група на „Продължаваме промяната-Демократична България“, с което се определя Бойко Рашков да председателства парламентарната Комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специални разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения за тази пленарна сесия.

Вчера Атанас Атанасов подаде заявления за оттегляне като председател на комисията за контрол над службите. Като мотив за решението на Атанасов от ПП-ДБ посочиха, че от ГЕРБ и Бойко Борисов е бил поет ангажимент за реформа на службите, който е бил оттеглен.

Росен Желязков съобщи още, че Комисията по икономическа политика и иновации в Народното събрание е избрала от своя състав постоянно действаща подкомисия за наблюдение на дейността в областта на защитата на потребителите и ограничаването на монополите. В подкомисията има шестима членове, по един от всяка парламентарна група, председател е Десислава Трифонова от ГЕРБ-СДС.

Депутатите започнаха работа с обсъждане на първо четене на законопроекти за изменение на Закона за българското гражданство. В дневния ред е и второто четене на промени в Закона за мерките срещу изпирането на пари. Предвижда се като трета точка парламентът да разгледа проекторешение за създаване на временна комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани със сигурността на машинното гласуване.

По първа точка народните представители одобриха на първо гласуване законопроекти за изменение и допълнение на Закона за българското гражданство. По точката нямаше становища след изчитане на докладите на правна комисия, нито дебати. Промените бяха приети с огромно мнозинство от депутатите.

Единствено между едно от гласуванията Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ поиска прегласуване с мотива, че „законът касае българското гражданство, а не канадското или американското“.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X